משרד הכלכלה מקצה 52 מיליון שקלים להטמעת תעשיה 4.0 לרבות IIOT |
|
מאת אבי בליזובסקי
חמישי, 23 אוגוסט 2018 00:12
|
![]() |
![]() |
איור מתוך pixabay.com |
בהתאם להחלטת ממשלה 3392 מתאריך 11/1/2018, משרד הכלכלה והתעשייה באמצעות הרשות להשקעות מבקשים לעודד מפעלים תעשייתיים לבצע את המעבר לייצור מבוסס Industry 4.0 באמצעות השתתפות בסיכון הכרוך בהטמעת טכנולוגיות מתקדמות.
ההתפתחות הטכנולוגית בשנים האחרונות, המכונה מכונה גם "המהפכה התעשייתית הרביעית" (industry 4.0), מחברת בין המרחב הפיזי, המרחב המקוון (הדיגיטלי) והמרחב האנושי. התפתחות זו, משנה את תהליכי התכנון והייצור הקונבנציונליים לתהליכים חכמים אשר במרכזם זרימת מידע, קישוריות או ניטור, איסוף וניתוח נתוני ייצור לצורך יצירת ערך בתהליכי הייצור או שרשרת האספקה.
מרבית התעשייה הישראלית מורגלת בתהליכי תכנון וייצור בשיטות קונבנציונליות המובילים בין היתר, לפריון נמוך, העברת היצור למדינות בהן היצור מתבצע על ידי עובדים בשכר נמוך, חוסר יכולת להתמודד "בזמן אמת" עם השונות והתנודות בביקוש, וחוסר היכולת להתמודד עם תהליכי הגלובליזציה.
בהתאם לכך, גובשה הוראת מנכ"ל 4.54 שנועדה לסייע בהטמעת טכנולוגיות ייצור מתקדם במפעל או בקו ייצור במפעל לצורך שיפור התוצאות העסקיות של המפעל בכל רחבי הארץ.
מקצה 1, כל הקודם זוכה ב-70 הבקשות הראשונות שתוגשנה ולאחר מכן, באם יוותר תקציב יפורסם מקצה 2.
פעולות ההטמעה המוכרות במסגרת הוראה זו - הטמעת טכנולוגיות ייצור מתקדם, בין אם מדובר בידע נרכש או מפותח, בארץ או בחו"ל, תעשה באחד האופנים הבאים:
נחום איצקוביץ מנהל הרשות להשקעות ולפיתוח התעשייה והכלכלה: "המסלול החדש המקדם ייצור מתקדם מאפשר למפעלי התעשייה הרגילים לבצע קפיצת מדרגה בתהליכי הייצור שלהם. זוהי הזדמנות נדירה, שכן המסלול מיועד גם למפעלי התעשייה ברחבי המדינה כולה, וגם אין כאן דרישות לייצוא הקיימות במסלולי חוק עידוד. מפעלים אשר יעברו לייצור מתקדם יפתחו יכולות להתמודדות עם תחרות ויעצימו את יכולתם לשרוד בגלי השינויים העוברים כעת על התעשייה. אני קורא ומבקש מהתעשיינים שרוצים ויכולים, להעז ולהיכנס לתהליך של ייצור מתקדם, אנו נסייע כמיטב יכולתנו".
|