"הגלים המילימטרים יכולים לכסות במהירות איזורים שהסיבים לא יכולים להגיע אליהם" |
|
מאת אבי בליזובסקי
ראשון, 26 אוגוסט 2018 00:16
|
![]() |
![]() |
הגלים המילימטרים יכולים לכסות במהירות איזורים שהסיבים לא יכולים להגיע אליהם. כך אומר בראיון לchiportal איציק קירשנבאום, מנכ"ל Siklu המפתחת שבבים לתחום הגלים המילימטריים – תדרי שידור שיאפשרו להעביר פס רחב במקומות שבהם קשה או אף בלתי אפשרי לסלול סיבים אופטיים, ולהשתמש בפס רחב גם ליישומי IOT כגון מצלמות אבטחה
הגלים המילימטריים – תחום תדר שהטכנולוגיה מאפשרת בשנים האחרונות לנצל, עשויים להביא מהפך בדרך שבה תושבי ערים צפופות צורכים מידע והעיריות שלהם שומרות על בטחונם ומנהלת את משאבי האנרגיה והמים שלהם בדרך חכמה.
איציק קירשנבאום, מנכ"ל Siklu , חברת סטאטראפ מרחוב הסיבים בפ"ת מבקש לנצל את השירות שמפתחת החברה בתחום הגלים המילימטרים כדי להביא פס רחב לבתים שקשה ויקר להביא אליהם סיבים אופטיים. עם זאת, הסיבים האופטיים נחוצים להביא את תעבורת האינטרנט אל העיר וממנה.
מכיוון שהגלים המילימטרים לא רגישים להפרעות ומאפשרים תקשורת בקצבים גבוהים של עד 10 גיגהביט לשניה, ברגע שהקמת מערכת תקשורת היא יכולה לשמש להרבה יישומים ממצלמות אבטחה, דרך חיישנים שונים, חיבור בתי הספר, בתי החולים ולספק שירות רשתות פרטיות בתוך העיר לתושבים.
הדוגמה הטובה היא של סן פרנסיסקו, בארהב 70% ממנויי הפס הרחב הם של חברות הכבלים ועוד 30% לחברות הטלפונים, כמו וריזון. לקוח שלנו בסן פרנסיסקו שהתחיל לחבר בניינים באמצעות גלים מילימטרים הגיע למצב של מהירות עליה והורדה ממוצעת עם 300 מגהביט לשניה, כשהכבלים הצליחו לספק 100 גיגהביט הורדה ו-20 העלאה, ושירות הטלפון בכלל השתרך מאחור במהירות הגלישה. בסופו של דבר גוגל קנתה את אותו לקוח.
ערים חכמות רחבות סרט
"קיימת עדיין תפיסה בערים חכמות לפיה ערים חכמות הם אוסף של חיישנים צרי סרט, וכל מה שצריך זה רק לאסוף את הסנסורים האלה בתעבורה שהיא לאו דווקא פס רחב כדי לעבד את המידע בענן ולהפיק ממנו תובנות, מה שמכונה NBIOT (Narrow Band IoT) אבל זה כבר לא נכון. כולם רוצים וידאו ואי אפשר להעביר וידאו על פס צר. אפילו מצלמות האבטחה מתחילות לשדר ב-4K ואף ב-8K. כל מצלמה בעצמה מורכבת מאוסף של מצלמות בסידור המאפשר לה לצלם זוויות רחבות. לתפיסתנו ערכים חכמות יצטרכו להשתמש ביישומי וידאו לצרכי אבטחה, תחבורה חכמה ועוד. למעשה כל התשתית של המכוניות האוטונומיות וסביבן תעברנה כמויות מידע אדירות ולתחום זה אנו נכנסים."
מכיוון שמדובר על תדרים גבוהים מאוד ואלומות צרות, הסיכוי להפרעה הוא קטן מאוד ולכן זו טכנולוגיה אידאלית לפריסות. תכנון הרשת קל מאוד, רק צריך קו ראיה. כל השאר פשוט מאוד.
מה עושים כיום?
היום מעבירים אותות וידאו ממצלמות אבטחה ב-WIFI. קשה להעביר אותות וידאו בסביבה רווית הפרעות, במיוחד בישראל שבה אפשר להשתמש רק בתדרי 2.4 גיגהרץ, משום שהתדר של 5 גיגהרץ שמור לצבא.
צמצום פערים
לדברי קירשבאום בעיר קליבלנד שבאוהיו השתמשה העירייה בציוד של החברה כדי לחבר תשתית עירונית לפרויקטים של דיור ציבורי כולל מחסים להומלסים, 30% מההומלסים הם ותיקי צבא. ותוך מספר חודשים באיזורים האלה הם קיבלו אינטרנט ברמה יותר גבוהה מאשר אזרחים שמשלמים. אפשר לנצל זאת כדי לספק אינטרנט חינם בשכונות מצוקה בכלל, ללמד את התושבים כיצד להשתמש במחשב ולאפשר להם לרכוש כישורים רלוונטיים להיום."
בהקשר זה העיר קירשנבאום כי במקום המתנה שקיבלה סלקום שבה מאפשרים לה לרשת בסיבים אופטיים של אנלימיטד שרכשה, רק 40% מבתי האב והעסקים, וכולם יודעים היכם הם יתקינו, והיכן לא. צריך היה לדרוש מהם להשלים את התשתיות בעזרת גלים מילימטרים וכך להביא פס רחב כמעט לכל האוכלוסיה.
"אני מאמין שכאשר תהיה תשתית טובה, יבואו חברות שיספקו עליה יישומים שהיום אפילו אנחנו לא מצליחים לחשוב עליהם, זה יהיה בסיס לחדשנות. החדשנות היא לא באינסטלציה שאנחנו ודומנו מספקים אלא השירותים שהאזרח מקבל." מסכם קירשנבאום.
|