Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/plugins/system/advancedmodules/modulehelper.php on line 320

דב מורן בכנס Israel Industry 4.0: ״אנחנו משקיעים בדברים המשעממים”

גרסת הדפסה
DOV MORAN BY SHAULI LANDNER
 דב מורן בכנס תעשייה מתקדמת 4.0 של סטארט-אפ ניישן סנטרל וגרוב ונצ'רס. צילום:שאולי לנדנר

כנס תעשייה מתקדמת 4.0 של סטארט-אפ ניישן סנטרל (SNC)וגרוב וונצ׳רס התקיים השבוע בתל אביב בהשתתפות מאות משקיעים, יזמים, קרנות הון סיכון ונציגי חברות תעשייה מתקדמת ומסורתית, שהגיעו כדי לשמוע ולחלוק ידע בתחום הצומח בתעשיית ההייטק הישראלי.

דב מורן, שותף מנהל בגרוב וונצ׳ר, (Grove Ventures), מבכירי היזמים בישראל הידוע יותר בשל המצאתו את זיכרון USB הנייד, פתח את הכנס ואמר כי ״בשעה שכולם משקיעים בסייבר ואפליקציות, אנחנו משקיעים בדברים המשעממים. אנחנו משקיעים בSemiconductors- , Artificial Intelligence, Sensors, אבל אלה הדברים שקובעים איך החיים שלנו יראו והאם הם יהיו טובים ובריאים יותר. בינה מלאכותית הולכת ליצור מהפכה מטורפת בעולם שלנו אבל היא צריכה להגיע עם המרכיבים הנכונים, הרכיבים, הסנסורים, הקישור לענן וכו'. אני מקווה שהפעילות שלנו תסייע להפוך את התעשייה הזאת טובה, חזקה וכזאת שעובדת עבור כולנו״.

גיא הילטון, משנה למנכ״ל סטארט-אפ ניישן סנטרל, תיאר את הצמיחה המורגשת בתחום: "כל תת-תחום בתעשייה 4.0 צמח במהלך 4 השנים האחרונות ואנחנו רואים עכשיו יותר קרנות הון סיכון בתחום, יותר חברות שמהגרות לתחום ועוד חברות שמתחילות את מחזור חייהן כחברות תעשייה מתקדמת 4.0. מצד שני, יותר חברות משקיעות זמן במציאת פתרונות לבעיות בתחום התעשייה ופועלות בוורטיקלים רבים המשיקים לתחום. החברות האלה נמצאות בתקופת ולידציה של הכיוונים שהן מפתחות וכשהן יצליחו לעשות את זה, נראה תהליך של התמקדות. זהו הזמן להושיט יד לחברות האלה ולעבוד איתן כך שבשנה הבאה נראה אחוז מעורבות גבוה מאי פעם".

לפי דו״ח התעשייה המתקדמת שפורסם בכנס והמבוסס על נתוני Finder הפלטפורמה לגילוי חדשנות של סטארט אפ ניישן, המנתרת את תחום ההייטק כולו בישראל, כ-200 חברות תעשייה 4.0 פועלות בישראל לעומת 138 חברות שפעלו בתחום ב-2014 בישראל, עלייה של 44%. ההשקעות שגויסו בחצי הראשון של שנת 2018 עולות כמעט על כל ההשקעות בתחום במהלך שנת 2017 כולה. בשנת 2017 גויסו 225 מיליון דולר במסגרת 29 עסקאות, לעומת 193 מיליון דולר ב-15 עסקאות בששת החודשים הראשונים של שנת 2018.

חמש חברות ישראליות הפועלות בתחום הציגו את העשייה שלהן :3DSignals שפיתחה טכנולוגיית AI המבצעת ניטור אקוסטי לזיהוי התנהגות מכונות, ומסוגלת לזהות ליקויים ובלאי מספיק זמן מראש כדי להתריע ולצמצם את זמן השבתת המכונות. DLR חברה שפיתחה טכנולוגיה המבוססת על לימוד מכונה המותקנת על רובוטים המסוגלים לחקות התנהגות אנושית. Seebo שפיתחה תכנה המאפשרת לחברות לייצר מוצרים מבוססי אינטרנט של הדברים. vHive עם טכנולוגיה מבוססת רחפנים שסורקת שטחים גדולים ומייצרת מודלים תלת ממדיים המאפשרים גישה, פיקוח והסקת מסקנות ו- EcoPlant עם פלטפורמה לאיסוף וניתוח המידע ממכונות במטרה לתכנת את פעילותן מחדש, הפעם בצורה חסכונית ויעילה.

הכנס התקיים בשיתוף פעולה ובחסות משרד הכלכלה והתעשייה, פירמת עורכי הדין הרצוג, פוקס נאמן,Applied Materials, בנק הפועלים, Bedek של התעשייה האווירית, Infralab, HFN, Siemens, EY, BASF-WRL, Office for Economy and Technology of Bavaria in Israel.



עוד בתחום שבבים

Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_filterednews/helper.php on line 247

Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_filterednews/helper.php on line 247

כתבות נוספות בתחום

שבבים
כתבה ריקה 1
כותרת ביניים * כותרת ביניים
קרא עוד
שבבים
כתבה ריקה 2
כותרת ביניים * כותרת ביניים
קרא עוד