Nvidia פותחת מרכז מחקר בישראל, בהובלת פרופ' גל צ'צ'יק |
|
מאת אבי בליזובסקי
ראשון, 21 אוקטובר 2018 00:01
|
![]() |
![]() |
פרופ' גל צ'צ'יק באירוע GTC של NVIDIA. צילום יח"צ |
״ישראל היא כוח ענק בעולם הבינה המלאכותית״. כך הכריז המדען הראשי של NVIDIA, ביל דאלי במהלך הרצאת המליאה שנשא בכנס המפתחים העולמי של NVIDIA שהתקיים ביום חמישי בת"א.
בכנס השתתפו 2800 מפתחים, אנשי היי-טק, משקיעים ויזמים ועסק בתחומי הבינה המלאכותית (AI), הלמידה העמוקה (Deep Learning) והמעבדים הגראפיים - GTC NVIDIA.
כאמור הדובר המרכזי באירוע היה ביל דאלי (Bill Dally), המדען הראשי של NVIDIA, שמוביל את חטיבת המחקר הגלובלית של NVIDIA המונה יותר מ-200 חוקרים, לפני כן שימש דאלי כראש המחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת סטנפורד. דאלי הציג טכנולוגיות חדשות ופורצות דרך בתחומי הבינה המלאכותית, VR, רובוטיקה, ופיתוחים חדשים בעולם הרכבים האוטונומיים והתייחס למקומה המרכזי של ישראל בהתפתחות הבינה המלאכותית והשפעתה על כל תחומי החיים.
בנאום המרכזי בכנס אמר דאלי: ״על אף היותה מדינה קטנה, ישראל הינה כוח ענק בתעשיית הבינה המלאכותית. בכל פעם מחדש אני נדהם מאיכות המחקר, החוקרים, והרעב בשוק לרעיונות חדשים. ברוח זו, אני שמח להודיע היום על פתיחת חטיבת מחקר של NVIDIA בישראל בתחום ה-AI, בהובלתו של המדען המוערך, פרופ׳ גל צ׳צ׳יק״.
צ׳צ׳יק יהיה אחראי על הקמת חטיבת מחקר ברמה עולמית שחוקריה יפרסמו מאמרים בעיתונות המדעית, ויגייס צוות חוקרים המתמחים בבינה מלאכותית. ב-12 השנים האחרונות שימש פרופ׳ צ׳צ׳יק כמדען בחברת גוגל, והינו חבר סגל במרכז הרב תחומי לחקר המוח באוניברסיטת בר אילן. בנוסף, בכוונת NVIDIA להרחיב משמעותית את צוות מהנדסי הלמידה העמוקה בישראל ולגייס כ-20 עובדים נוספים למרכז הפיתוח בתל אביב.
פרופ׳ גל צ׳צ׳יק: ״NVIDIA הינה שחקנית מובילה בתחום הבינה המלאכותית בעולם ואני שמח להקים בישראל צוות מחקר שייקח חלק במאמצים פורצי הדרך. בינה מלאכותית היא כוח טכנולוגי משמעותי ביותר בתקופה בה אנו חיים. בישראל יש הון אנושי יוצא דופן שהופך אותה לשחקנית מרכזית עבור NVIDIA העולמית״.
המדען הראשי של NVIDIA, ביל דאלי בכנס המפתחים הבינלאומי של החברה בת"א. צילום יח"צ
האצת הלמידה העמוקה
דאלי הציג בכנס את ההתפתחויות שמאפשרים המעבדים הגרפיים בתחומים רבים ובהם: האצת הלמידה העמוקה, האצת הגרפיקה במשחקים וביישומים אחרים, האצת יישומים מדעיים במחשבי על, וכן האצת מדעי הנתונים. עוד מאפשרים הדורות החדשים של השבבים שפיתחה NVIDIA בתחום הרכב האוטונומי ובתחום הרובוטיקה.
באוגוסט האחרון השיקה החברה את סדרת המעבדים מסוג TURING הכוללים את ה-QUDRO RTX8000 ואת אחיו הקטן, TESLA-T4 אשר הביצועים שלהם מהירים פי 36 מה-CPU. דאלי התייחס לכך ואמר: ״אנחנו נמצאים בעידן מהפכני בתחום המחשבים ויכולת הביצועים שלהם, לאחר שעידן חוק Moor הסתיים והקצב של ה-CPU גדל של בשלושה אחוז בשנה. ה-GPU שלנו הוא המענה שמוביל את העידן החדש של מחשבי העל. מהפכת הלמידה העמוקה שקיימת ומקדמת היום את כל התחומי החיים, מרחבים אוטונומיים, דרך מדיה ובידור ועד לרפואה מתקדמת מתאפשר רק בזכות ההתפתחות המדהימה שהייתה בתחום החומרה״.
בתוך כך, בשנה האחרונה העמיקה NVIDIA את פעילותה ונוכחותה באקו-סיסטם היזמי ובקרב קהילת המפתחים הישראלית. עד כה התקבלו 150 סטארט-אפים בתחומי הבינה המלאכותית והלמידה העמוקה לתוכנית ליווי החברות Inception program של NVIDIA שמעניקה להן גישה לאנשי החברה, למוצריה ופיתוחיה בארץ ובעולם.
נתי אמסטרדם, דירקטור בכיר ומנהל הפעילות העסקית של NVIDIA בישראל: "הפעילות של NVIDIA בתעשיית החדשנות הישראלית גדלה משמעותית בשנה האחרונה, ולראיה, מספר הסטארט-אפים הישראליים אשר לוקחים חלק בתוכנית ליווי הסטארט-אפים של NVIDIA הוכפל לכ-150 סטארט-אפים והקשרים שלנו עם המפתחים והאקדמיה העמיקו. הפיתוחים החדשניים שיוצאים מישראל, בין היתר, בתחומי הביטחון, הגנת הסייבר, הבריאות הדיגיטלית, החקלאות המדייקת, עיבוד הנתונים והרכבים האוטונומיים, הם שמציבים אותה בחזית הטכנולוגיה העולמית".
|