פיטורים במרכז המו"פ של CA בישראל במסגרת עסקת רכישת CA ע"י ברודקום |
|
מאת אבי בליזובסקי
שני, 12 נובמבר 2018 00:04
|
![]() |
![]() |
ביום שישי נסגרה סופית עסקת רכישת CA על ידי ברודקום. עסקה זו מלווה בפיטורים של מאות עובדים בעולם ומתוכם עשרות בארץ. אנליסטים בארצות הברית ציינו כי הפיטורים לא באים בהפתעה: הוק טאן, מנכ"ל ברודקום, ידוע כמקצץ הוצאות אגרסיבי. דובר ברודקום בארצות הברית אישר את דבר הפיטורים, אולם סירב לנקוב במספרים.
הפיטורים נערכים בכמה מקומות בעולם, ביניהם כשליש מ-1,100 מעובדי CA בשני אתרים בניו-יורק ועשרות מעובדי המו"פ של החברה בישראל. ל-CA יש בארץ גוף מחקר ופיתוח, שמונה מאות אנשים ושהוקם על בסיס 13 הרכישות של חברות מקומיות שענקית המחשוב קנתה במהלך השנים. הוא ממשיך לפעול ממשרדיו בכפר סבא והרצליה.
במאי 2017 מכרה CA את גוף המכירות שלה בישראל לחברת נספרו.
בחודש יולי השנה הפתיעה ברודקום את עולם ההייטק בהודעה על רכישת CA תמורת 18.9 מיליארד דולר במזומן, זאת בעקבות כשלון הנסיון שלה לרכוש את מתחרתה קוואלקום תמורת 117 מיליארד דולר. מי שגרם לביטול העסקה היה נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שחשש ממכירת חברת שבבים אמריקנית לחברה בבעלות סינגפורית, לאחר שהדבר היה גורם להתדלדלות הידע בתחום השבבים בארה"ב. טראמפ הסביר אז שהחליט על כך עקב הערכתו שהמכירה עלולה להוביל לפעולות שיסכנו את הביטחון הלאומי של ארצות הברית. לא חלפו חודשים אחדים ובשישית מהסכום שבו הסכימה ברודקום לקנות את קוואלקום, היא רכשה ענקית IT אחרת – CA אך מכיוון שמדובר בתחום פחות קריטי ושיש בו גם תחרות גדולה יותר העסקה עברה בשלום.
לפי ברודקום, הרכישה תהפוך אותה לאחת מחברות טכנולוגיית התשתית המובילות בשוק, בזכות היצע הפתרונות ותוכנות ניהול ה-IT של CA. הנרכשת היא חברה ותיקה בשוק. יש לה בסיס לקוחות גדול והיא מתמקדת – זה שנים – בשוק תוכנות התשתית הצומח.
לאורך כל השנים, CA התמקדה בניהול תשתיות ה-IT בארגונים, והיתה בעבר חברה מפוארת, אך לא הצליחה לשמור על מעמדה. על אף ש-CA הייתה מהחברות הראשונות לדבר על כלכלת אפליקציות, DevOps ועל הצורך בהפיכת הארגון לאג'ילי, השוק מימש את תפיסתה, אבל לא בהכרח אתה. למרות זאת, בראייתה של ברודקום, הרכישה תביא אותה להשתלב בעולם הטכנולוגי החדש ברמה גבוהה יותר מאשר שבבים, ותיתן לה יכולות ניהול IT.
|