מנכ"ל מולטיפיי בראיון מיוחד ל-Chiportal: "פיתחנו טכנולוגיה מצויינת ובחלק מהדברים היינו החלוצים ופורצי הדרך" |
|
מאת אבי בליזובסקי
ראשון, 23 דצמבר 2018 00:39
|
![]() |
![]() |
כך אומר בראיון ל-CHIPORTAL מנכ"ל מולטיפיי לדבריו, היו לחברה הצלחות הן טכנולוגיות והן מסחריות, אך היא לא הצליחה להשיג מימון מספיק כדי לממש את הפוטנציאל.
"לפתח שבבים עולה הרבה כסף, וקרנות הון הסיכון חוששות". כך אומר בראיון ל-CHIPORTAL אבי שבתאי, מנכ"ל מולטיפיי (MultiPhy) שביום חמישי האחרון נודע על סגירתה. לדבריו, היו לחברה הצלחות הן טכנולוגיות והן מסחריות, אך היא לא הצליחה להשיג מימון מספיק כדי לממש את הפוטנציאל.
"התחום שאנחנו נמצאים בו הוא רכיבים מהירים לדטה סנטר בקצבי 100 ו-400 ג'יגהביט לשניה, יש לחברה צוות מצויין, פיתחנו טכנולוגיה מצויינת, יש לנו הכרה בשוק, ובחלק מהדברים היינו החלוצים ופורצי הדרך."
האם גם היו הצלחות בדרך?
"עשינו המון דברים, והיו לא מעט הצלחות לאורך הדרך. יחד עם זאת לא הצלחנו למצוא את הקומבינציה המספיק טובה להצלחה. תחום השבבים דורש השקעות לא קטנות. המוצרים שלנו פעלו בטכנולוגיות הכי מתקדמות וזה מאוד יקר. בנוסף, לעולם זה נכנסים גופים חזקים והנוכחות מרתיעה, גם ההוצאות העתידיות גורמות לחשש אצל המשקיעים. כמובן שאף אחד לא שמח. לצערנו זה חלק מעולם הסאטרטאפים.
מה יקרה עכשיו עם העובדים?
"אנחנו עדיין מנסים למצוא פתרון, החברה לא נסגרה באופן רשמי, למרות שזה לא פשוט בתקופה הזו. העובדים הם עדיין עובדי החברה, אנו עדיין מפעילים את כל מה שאנחנו עדיין יכולים, אבל ברור שככל שעובר הזמן יהיה קשה להחזיק בעובדים. משיחות שלי איתם ביומיים האחרונים עולה שאם יימצא פתרון, הם ירצו להמשיך.
באותו יום בו התפרסמה הידיעה על סגירת מולטיפיי, נודע כי סיסקו רכשה את חברת Luxtera – שגם היא עוסקת בשבבי תקשורת למרכזי נתונים, מה הסיבה?
Luxtera לא בדיוק מתחרה בנו, אלא משיקה. אמנם הם מפתחים רכיבים כמונו אבל מוכרים מודולים שלמים. זו חברה שאינה מתחרה באופן ישיר ברכיבים שלנו, אבל משחקת תפקיד בשוק. כמובן שהיא נמצאת במקום אחר מבחינת המכירות שלה ולכן סיסקו התעניינה בה."
לסיכום אומר שבתאי : "החזקנו מעמד, גייסנו 60 מיליון דולר. זה המון כסף בתחום השבבים במיוחד לאור העובדה שיש פחות השקעות ספציפיות בשוק הזה. הצלחנו להביא לא מעט כסף, פיתחנו רכיבים מאוד מורכבים בקצבים של 100 ו- 400 ג'יגהביט לשניה, בטכנולגית 16 ננומטר. בתנאים אלה גם 60 מיליון לא הביאו אותנו לנקודה בה ניתן להתחיל לייצר בכמיות מסחריות.
|