"התעשייה המקומית עדיין לא שותפה לטרנד העולמי של התעשייה החכמה" |
|
מאת אבי בליזובסקי
ראשון, 13 אוקטובר 2019 00:04
|
![]() |
![]() |
Image by Gerd Altmann from Pixabay |
כך אמר נתנאל היימן ראש אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים במסגרת הוועידה השנתית Industry 4.0: תעשיה חכמה – כאן ועכשיו! שהתקיימה במתחם הכנסים לאגו ראשל"צ בהובלת התאחדות התעשיינים וקבוצת אנשים ומחשבים. הוועידה הפגישה מאות סמנכ"לי ומנהלי ייצור, מומחים ומנהלי מערכות מידע בתעשייה, במוסדות הממשל ובמוסדות האקדמיה. במסגרתה הוצגו החידושים הטכנולוגיים האחרונים, שירותים המיועדים לתעשייה 4.0 ולמפעל החכם, האינטרנט התעשייתי של הדברים (IIoT) , מערכות אוטומציה ורובוטיקה, כלי AI בינה מלאכותית בשירות התעשייה ומערכות סייבר ואבטחת מידע המיועדות לרצפת הייצור.
לדברי נתנאל היימן, ראש אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים המוביל את תחום תעשיה 4.0 שפתח את הכנס, "אני שומע יותר ויותר קולות על כך שזמנה של התעשייה עבר והיא "כבר אינה מה שהייתה פעם". ועדיין, תעשיה זו מעסיקה בישראל 400 אלף איש, ומסביבה מועסקים מעטפת של כמיליון איש, המספקים לה שירותים- 60 אחוזים מהם מועסקים בפריפריה. זאת ועוד, ציין היימן, "מעבר להיותה קטר של צמיחה, התעשיה היא גם קטר של חדשנות והטמעת טכנולוגיות עבור המשק כולו".
"על מנת להשאיר את התעשייה בישראל ולא לדחוף אותה החוצה לפעילות בחו"ל, יש צורך בכמה תנאים בסיסיים", פירט היימן. "השקעה בחדשנות- בלעדיה לא נוכל להיות תחרותיים, הכשרת כוח אדם, בניה מחדש של כל מערכת החינוך על מנת להתאים אותה למאה ה- 21 , הפחתת מיסים וכמובן הפחתת רגולציה ובירוקרטיה המכבידות על התעשיינים". בהקשר למקומה של התעשיה הישראלית בתחום התעשיה החכמה ציין היימן "
בסקר שביצעה ההתאחדות בסוף 2018, 50 אחוז מהתעשיינים כלל לא יודעו מה זה תעשיה חכמה, ומתוך אלו שיודעים, רק מעטים פונים להשקעות משמעותיות בתחום. אנו מזהים שיש טרנד עולמי והתעשייה הישראלית, בעיקר הקטנה והבינונית, לא שותפה לו. לכן, אנו מנסים לפעול בכמה מישורים על מנת להגיע אל התעשיינים ולהגביר את החשיפה לנושא. ההתאחדות פועלת בשיתוף פעולה עם משרדי הממשל ודרך תכניות אקסלרציה ייחודיות שנועדו להאיץ את התעשייה המקומית במעבר לדור הטכנולוגי הבא. על מנת לאפשר לשינוי לחלחל, אנו מקיימים אירועי הסברה בפריסה ארצית: מכרמיאל, דרך ערד, באר שבע וצפת, בכדי להציג את מכלול הטכנולוגיות והאפשרויות לעידוד המעבר לדיגיטל וחיזוק התעשייה המקומית". "המטרה העיקרית, בסופו של דבר, היא הגברת הפריון, הגברת התחרותיות, התוצר ורמת החיים"!
|