"יש דרך לחבר בין חוויית האון ליין לחווית הקניות בחנות" |
|
מאת אבי בליזובסקי
ראשון, 05 ינואר 2020 16:17
|
![]() |
![]() |
אייל פישר, ה-CTO של חברת PRECIATE. צילום: שמואל אוסטר |
כאשר אנו נכנסים לאתר של חנות אינטרנטית, בעלי האתר יודעים בדיוק מי אנחנו, מה קנינו בעבר ומה כדאי להציע לנו היום, אך גם כעת, בעשור השלישי של המאה ה-21,כאשר לקוח נכנס לחנות, המוכרים צריכים לנחש, ורק במקרים מסוימים ייתכן שהם מכירים אישית את הקונה הקבוע. אם הוא חבר מועדון הם יודעים זאת בדרך כלל רק כאשר הוא מגיע לקופה.
חברת PRECIATE מפתחת פתרונות לשוק הקמעונאות הכוללות בין היתר מערכת זיהוי פנים. "אנחנו לא חברת טכנולוגיה אנחנו קוראים לעצנו חברת פתרונות. המטרה שלנו היא לשנות איך עובד שוק הקמעונאות. זיהוי פנים הוא אחת השיטות אבל לא רק."
הרעיון התחיל כאשר פרש פישר מצה"ל בתפקיד מפקד מרכז הסייבר של 8200 והתלבט מה לעשות בחיים. אחת "ההצעות שקיבלתי מחברים היתה להפגש עם אבי נאור. בפגישה הזו נולדה החברה. ומאז אנחנו ביחד כבר שנתיים."
"גילינו ששוק הקמעונאות העולמי כולו מתחלק לשניים : חנויות מקוונות וחנויות פיזיות. בכנסים מדברים על שילוב ביניהם. "למה בעצם שהלקוח יידרש לבחור בין חוויה מותאמת אישית לרבות מחירים והצעות רלוונטיים. לעומת זאת עדיין קיים הצורך בחנויות הפיזיות עדיין אנשים רוצים למדוד, להרגיש, להתייעץ עם מישהו, להתרשם, לחוות. העולם הזה לא הולך לשום מקום ויש אפילו מגמה הפוכה בארה"ב של קמעונאים דיגיטליים שפותחים חנויות פיזיות – לדוגמה אמזון. הרעיון הוא שלא צריך לבחור בין שתי החוויות עם בעל החנות יידע מי נכנס אליה."
"למוכרים אין שום אמצעי לדעת למי כדאי להם לגשת, שיש סיכוי גבוה שיקנה, ומי סתם בא לבזבז לו את הזמן. המערכת שלנו שהיא מועדון VIP משוכלל שאליו נרשם רק מי שרוצה להיות מזוהה, פניו מזוהים ואז המוכר יכול לדעת באמצעות אפליקציה מי נכנס ולמי יש סיכוי למכור יותר. כשהקונה נכנס, המוכר מקבל פרופיל עשיר ממש חוויה של אמזון בכף ידו של המוכר. הוא יכול לדעת מה הלקוח קנה באינטרנט, על מה הוא מסתכל עכשיו וכך מאפשרת לתת לו שירות אישי. בנוסף המערכת גם מנהלת מלאי."
"השליטה של הלקוח במידע שהמוכר מקבל עליו והסכמתו לכל התהליך (OPT IN) היא מרכיב חשוב כמו גם קלות ההרשמה – בסך הכל סלפי. בסופו של דבר אפל הרגילו את כולם שזיהוי פנים זו תכונה נפוצה."
|