Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/plugins/system/advancedmodules/modulehelper.php on line 320

רפאל הציגה בכנס החלל בירושלים מיקרו לווייני תצפית

גרסת הדפסה

litesat_rafael
דגם לוויין התצפית לייטסאט שהוצג בכנס החלל - IAC 2015 שערך האיגוד העולמי לאסטרונאוטיקה בירושלים, אוקטובר 2015. צילום: אבי בליזובסקי

בין הביתנים הגדולים בתערוכה שנלוותה לקונגרס ה-66 של האיגוד העולמי לאסטרונאוטיקה (IAC) שהתקיים בשבוע שעבר בירושלים היה גם ביתן רפאל.

בביתן הוצגו מנועי לוויינים המשמשים לתמרון הלוויין בחלל (הן בטכנולוגיה הותיקה, הידרזין, והן בטכנולוגיה החדשה – מנוע חשמלי. כמו כן הציגה רפאל לוויין תצפית שלם. בביקור CHIPORTAL בביתן הסביר עופר סלמה, מהנדס מערכות לוויינים זעירים ברפאל, כי מדובר בפתרון שיאפשר לצלם אזורי עניין בתדירות גבוהה ובעלות יחסית נמוכה.

"אנחנו מציגים את לייטסאט מיקרו לוויין לתצפית ארץ בשקל 100 ק"ג שמסוגל לצלם ברזולוציה של 60 סנטימטרים מגובה של 300 קילומטרים, עם מצלמה קטנה. לשם השוואה, לוויני צילום קונבנציונליים משייטים בגובה 500-600 ק"מ ולכן צריכים מצלמה גדולה בהרבה, והם גם הרבה יותר כבדים בשל כך.

ואולם כדי לשמור על הגובה, במסלול שבו יש עדיין שרידי אטמוספירה מבלי ליפול ולהישרף, הלוויין נדרש לצורה מוארכת, ויותר אוירודינמית מאשר לוויינים המשייטים בחלל, שהם לרוב קובייתיים.

בנוסף הוא כמובן נדרש למנוע שיעלה אותו מדי פעם כאשר הוא מאבד גובה וכך יוכל להחזיק מעמד כשבע שנים. לשם כך יש צורך במערכת הנעה חשמלית המיועדת למיקרו לוויינים הן מבחינת גודלה והן מבחינת ההספקים שהיא דורשת ולשם כך פיתחה רפאל את מנועי MEPS.

"הייחוד של הלוויין הוא שניתן לשגר קונסטלציה של כמה לוויינים ובכך להשיג ניטור של איזורי עניין בתכיפות גבוהה. לדוגמה אם משגרים שישה לוויינים לשני מישורי מסלול, אפשר לנטר איזור עניין פעם בשעתיים."

.לדבריו, גם המצלמה היא בפיתוח רפאלי והיא מצלמת בארבעה אורכי גל אדום, כחול צהוב, ואינפרה אדום קרוב. כל אורכי הגל מצולמים באותה רזולוציה, וגם זה אחד הדברים הייחודיים למצלמה זו. בלוויינים הקונבנציונליים יש מצלמה פן כרומטית, המשלמת בצבע אחד ברזולוציה גבוהה ובצבע ברזולוציה נמוכה. לאחר מכן מבצעים עיבוד תמונה ומחדדים את תמונת הצבע באופן מלאכותית מתוך המידע הקיים. אנחנו ממש דוגמים את כל הצבעים ברזולוציה גבוהה.

רפאל כרגע מחפשת שותף לפיתוח והיא נמצאת במו"מ עם מספר לקוחות פוטנציאליים.

פעילויות החלל של רפאל

רפאל עוסקת מזה שנים רבות במערכות הנעה לחלל, המערכות המסורתיות היום הן ערכות של הנעה כימית – הידרזין ובשנים האחרונות גם במערכות הנעה חשמלית לחלל. בנוסף היא גם נכנסה לתחום מיקרו וננו לוויינים.  בנוסף ללייטסאפ נמצא כעת בפיתוח ננו לווין למשימת תקשורת ש-24 כמוהו יכסו ברציפות איזורים גיאוגרפיים בקוטר של 600 ק"מ. בכך הוא ייתן פתרון תקשורת רחבת פס בעלות נמוכה בהרבה מאשר לווייני תקשורת קבועים בגובה 36 אלף ק"מ.

ננו לווינים היו עד היום בעיקר לשימושים אוניברסיטאיים,וחינוכיים (דוכיפת 1 – לוויין התלמידים הישראלי הראשון) ואולי קצת בדיקת טכנולוגיה אבל כעת יש מאמץ משמעותי מצד הרבה חברות מסחריות להשתמש בפלטפורמה ליישומים שיענו על צורך שוק אמיתי, ורפאל עושה מאמץ לספק לוויינות תקשורת בעזרת ננו לוויינים כדי לענות לביקוש זה.

עוד בתחום צבאי ובטחוני

Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_filterednews/helper.php on line 247

Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_filterednews/helper.php on line 247

כתבות נוספות בתחום

צבאי / בטחוני‬
מערכת ה-Drone Guard של אלתא הודגמה בהצלחה בשדות תעופה בינלאומיים מרכזיים בעולם
המערכת המיועדת להתמודד עם איומי רחפנים הודגמה בהצלחה בשדות תעופה בינלאומיים גדולים באירופה, אמריקה הלטינית ודרום מזרח אסיה
קרא עוד
צבאי / בטחוני‬
ראדא מדווחת על הזמנות חדשות בהיקף של 6 מיליון דולר;
ראדא תעשיות אלקטרוניקה זכתה מתחילת 2019 בהזמנות חדשות בגובה 41 מיליון דולר
קרא עוד