מאמרים פופולרייםWarning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79 Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79 Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79 Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79 חם בפורומיםWarning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_kunenalatest/helper.php on line 220 Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_kunenalatest/helper.php on line 220 Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_kunenalatest/helper.php on line 220 Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_kunenalatest/helper.php on line 220 Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_kunenalatest/helper.php on line 220
|
![]() Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/plugins/system/advancedmodules/modulehelper.php on line 320
2014 הייתה שנת שיא בהיי-טק הישראלי, עם השווי הגבוה ביותר בעשור האחרון של אקזיטים. בשנה שחלפה נמכרו 70 חברות ישראליות בסך כולל של 14.85 מיליארד דולר. הסכום הממוצע לרכישה עמד על 212 מיליון – כך עולה מנתונים שמפרסמת PwC.
נתונים דומים פרסמה השבוע גם חברת המחקר IVC מהם עולה כי בשנת 2014 נמכרו 58 חברות הייטק ישראליות בסכום כולל של 5 מיליארד דולר. הגדולה שבהן היא חברת המסרים המיידיים וייבר, שנמכרה לרקוטן היפנית תמורת 900 מיליון דולר.
עם זאת, השנה גייסו החברות הישראליות 2.3 מיליארד דולר בהנפקות, לעומת 300 מיליון דולר בלבד בשנה שעברה. היקף האקזיטים המשוקלל ל־2014, 7.3 מיליארד דולר, הופך את השנה הנוכחית לשלישית בטיבה מבחינה זו בעשור האחרון.
בשנה שחלפה נשבר השיא שהושג ב-2006, אז עמד הסך הכולל של הרכישות על 10 מיליארד דולר. הסכום הממוצע לרכישה עולה בהתמדה מאז 2009, אז הוא עמד על 35 מיליון דולר.
52 מהעסקות שבוצעו בשנה האחרונה היו מיזוגים ורכישות, לעומת 39 ב-2013, והיתר, 18 – הנפקות. אלה הובילו את המגמה ב-2014, עם סכום של 9.8 מיליארד דולר. מדובר בזינוק לעומת 1.2 מיליארד ב-2013. לעומת זאת, המיזוגים והרכישות ירדו מ-6.5 מיליארד דולר לחמישה מיליארד.
רובי סולימן, שותף וראש מגזר ההיי-טק ב-PwC ישראל, אמר כי "ניתן להסביר את נתוני 2014 רק כאשר מבינים כמה גורמים שפעלו יחד באותה נקודת זמן: חלון הנפקות פתוח בארצות הברית ובבריטניה; בגרות של חברות ישראליות רבות ושל המשקיעים, שבין היתר נובעת משלוש שנים קודמות בהן בוצעו אקזיטים גדולים; זמינות רבה של כסף להיי-טק מצד רוכשים ומשקיעים, בין היתר בשל חוסר אלטרנטיבות השקעה; ועוצמתו של ההיי-טק הישראלי, שידע להמציא את עצמו מחדש ולהתאים את עצמו לזמנים". לדברי סולימן, "בעוד שאת השנה הזו ההיי-טק הישראלי יתקשה לשחזר, הרי שעדיין איננו רואים את הסוף של גל ההנפקות הנוכחי. ישנן לא מעט חברות ישראליות עם היכולת והתיאבון להנפיק ולהפוך למובילות שוק בתחומן. גם התיאבון של תאגידים למיזוגים ורכישות טכנולוגיה נותר גבוה ונראה כי פעילות זו תוסיף להיות גבוהה מהרגיל ב-2015. כנראה שהשנה הקרובה לא תעלה על קודמתה, אך אין ספק שעצפויה שנה מרתקת להיh-טק הישראלי, עם לא מעט עסקות והנפקות". עוד הוא אמר כי "כמות ההשקעות בהיי-טק הישראלי גדלה בעוד קרנות רבות מגייסות כסף ומשקיעים חדשים מתווספים למעגל. גם חיידק היזמות מוסיף ומתפשט בארץ, כך שנראה כי בעתיד הקרוב חברות נוספות יוקמו בקצב מואץ. בטווח הרחוק, לעומת זאת, התחרות אל מול הסטארט-אפים הישראלים, שמגיעה משווקי המזרח ואפילו מאירופה, תגבר ויקומו מקומות נוספים שיכריזו על עצמם כעמקי סיליקון מקומיים. נקודת הפתיחה של השוק הישראלי היא ביתרון משמעותי. בכדי לשמר את היתרון בטווח הרחוק, ישראל חייבת להדביק ולעלות על ההשקעה העולמית בלימודים ובאקדמיה הטכנולוגית, ולייצר את דורות העתיד של היזמים והעובדים בתחום ההיי-טק. הנתונים מוכיחים שזו אחת ההשקעות המשתלמות ביותר שיכולה המדינה לעשות".
תגובות (0)
![]() |
שדרת הלוגואים |
![]() |
בניית אתרים | בעצם גלישתכם באתר הכנם מסכימים לתנאי השימוש בו - לחצו כאן לקריאת תנאי השימוש - כל הזכויות שמורות Chiportal (c) 2010 |