Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/plugins/system/advancedmodules/modulehelper.php on line 320
 |
שון דוברובק (Shawn Dubravac) הכלכלן הראשי של איגוד CTA |
המגמות הטכנולוגיות שיופיעו ב-CES השנה כוללות התפוצצות של ממשקים קוליים, הטמעה של תבונה מלאכותית בחיי היום יום והגברת הדיגיטצי בתחומים כמו בריאות ואורח חיים וכמובן המשך מהפכת המכוניות האוטונומיות.
שון דוברובק (Shawn Dubravac) הכלכלן הראשי של איגוד CTA, המאגד בתוכו את יצרניות מוצרי הצריכה ברחבי העולם אמר במסיבת עיתונאים כי בתערוכת CES 2017 צפויים לבקר כ-165 אלף איש, תוכם למעלה מ-50 אלף מחוץ לארה"ב. בעבר היתה CES בעיקר תערוכה של גאדג'טים אך בשנים האחרונות היא בעיקר אירוע בו חשפו החברות את ההתקדמויות ההדרגתיות שהן מתכננות. הפעם מצפים להכרזות רבות של טכנולוגיות פורצות דרך הן מהחברות הגדולות והן מאלפי הסטראטאפים המהו ם20% מכלל המציגים.
לדברי דוברובק, יכולות זיהוי הקול יהיו נפוצות ויתווספו למוצרים רבים כממשק קל יותר לשימוש. הסיבה לשפע הזה נעוצה בהורדה חדה של שיע ור הטעויות של הבנת המילים שנאמרו בשיחה. שוק המערכות מופעלות הקול צפוי להכפיל את עצמו ל-10 מיליון יחידות בשנת 2017, אמר.
"אמנם, גם זיהוי קל דורש היום תבונה מלאכותית אך גם תכונה זו מוצת את עצמה ביותר ויותר מוצרים כגון מקררים שמודדים את החום והלחות בחדר ומתאימים את טמפרטורת פנים המקרר. הדבר החשוב ביותר ה וא שנוכל להפוך את המוצרים שסביבנו לחכמים בהדרגה, כך שכל ההחלטות הקטנות הללו יתקבלו על ידי ההתקנים ולא על ידי המשתמש." צפו לשמוע הרבה הכרזות על האינטרנט של הדברים" הוסיף.
מגמות נוספות שדוברובק רק הזכיר בהרצאתו: הרבה רחפנים מסוגים שונים, רובוטים אישיים (מהסוג של אלכסה של אמזון), וכמובן מכוניות אוטונומיות, וכן מוצרים לבישים הנותנים מענה לקטגוריות בריאות ואורח חיים ספצפיות, כגון הפגת מתח או מדידת רמת ויטמין D שנקלט מהשמש, וחסר אצל אלו שיושבים כל היום ליד מחשב בחדרים סגורים.
באשר לממשקים הקוליים, הסביר דוברובק כי ההשפעה תהיה דומה לזו של החדרת הממשקים הגרפיים למחשבים בשנות השמונים. "מי שהציג את התכונה הזו היתה חברת זירוקס, אך היא שילבה אותם במחשבים שמחירם היה 75 אלף דולר מכיוון שהתכונה הזו דרשה עוצמת חישוב גדולה לימים ההם והם היוו כשלון מסחרי. ואולם סטיב ג'ובס אימץ את הרעיון והשתמש בו במקינטוש, כאשר מחשב בודד עלה אז 2,500 דולר. הממשק הגרפי היתה תכונה ששינתה את הדרך שבה אנו מנווטים במערכות ממוחשבות, והממשק הקולי הולך לעשות זאת בעוצמה רבה." ב-1994 הרכיבה מיקרוסופט צוות שיחקור את תחום הזיהוי קולי, הטכנולוגיה לא הצליחה אז. רמת השגיאות הגיעה למעשה ל-100% כלומר המחשב הבין אחרת לחלוטין את מה שהמשתמש אמר לו. עוד לפני שלוש שנים שיעור השגיאות היה קרוב לרבע – כלומר כל מילה רביעית הובנה לא כון על ידי המחשב. בשלוש השנים האחרונות הורדנו את שיעור השגיאה ל-5-6%, שזה דומה לשיעור השגיאות האנושי. ההתקדמות בשלוש השנים האחרונות היתה גבוהה מזו של כל שלושים השנה שקדמו להם. בשנה שעברה ראינו מוצרים ראשונים שהוכנסו לאקוסיסטם של אלכסה, מאז ראינו אלפי הכרזות על הפלטפורמה הזו. הסיבה לכך נובעת מהופעתם של המוצרים הלבישים שחסרים מקום ואנרגיה למערכות מיחשוב ולכן העברנו כל תכונה אפשרית לטלפונים הניידים שקושרו אל אותם מכשירים. השתמשנו בטלפון כנתב תקשורת בינינו לבין ההתקנים הקטנים. כעת המשימה עוברת מהטלפון המקומי לאלכסה ומתחרותיה שכוח המיחשוב שלהם נמצא בענן. סמסונג מסרה כי הם משלבים את הממשק הקולי לרובוטים ביתיים ולמערכות בית חכם שמספרם יגיע מ-3 מיליון היום ל-5 מיליון בשנת 2020. להתקדמות בזיהוי הקולי חלק גדול במתן אפשרות בכלל להשתמש בעזרים כאלה. השימוש בזיהוי קולי עובר מהתיאוריה לפרקטיקה. במקום לחשוב מה נעשה במוצרים אם הם רק יעבדו יותר טוב, אנו מוצאים יישומים חדשים כיום אנו מזהים את תוכן השיחה אבל בשילוב עם תבונה מלאכותית נוכל לזהות דוברים ספציפיים, כך שמוסדות פיננסיים יוכלו להשתמש בזיהוי קולי כאמצעי התחברות אמין.
עוד בתחום שבבים |
Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_filterednews/helper.php on line 247
Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_filterednews/helper.php on line 247
כתבות נוספות בתחום
|
|
|