מאמרים פופולרייםWarning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79 Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79 Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79 Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79 חם בפורומיםWarning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_kunenalatest/helper.php on line 220 Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_kunenalatest/helper.php on line 220 Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_kunenalatest/helper.php on line 220 Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_kunenalatest/helper.php on line 220 Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/modules/mod_kunenalatest/helper.php on line 220
|
![]() Warning: Creating default object from empty value in /home/chiporta/public_html/plugins/system/advancedmodules/modulehelper.php on line 320
"רשתות הנוירונים העמוקות יהיו במאה ה-21 מה שהיה החשמל במאה ה-20". כך אומר ד"ר אלי דוד מאוניברסיטת בר אילן ויזם סדרתי של חברות הזנק בתחום התבונה המלאכותית. ד"ר דוד יהיה אחד המרצים במפגש הסיליקון קלאב שיתקיים ב-18/9 באולם נופים במוזיאון ארץ ישראל ברמת אביב, החל מ-18:30.
ד"ר דוד הוא המייסד של דיפ אינסטינקט, המיישמת למידה עמוקה לתחום הסייבר, ויועץ AI לחברות גדולות, קרנות הון סיכון ועוד. בשנתיים שלוש האחרונות רואים התפתחות מהירה של תחום רשתות נוירונים מלאכותיות עמוקות – או למידה עמוקה. עד לפני כמה שנים התחום הזה נחשב זניח לגמרי ורבים מהמומחים הסתכלו עליו כמופרך. תחום הלמידה העמוקה הצליח להגיע בן לילה למצב שבו הוא משפיע בכל התחומים: ראייה ממוחשבת, עיבוד טקסט, אבטחת סייבר, משחקים ועוד, ונתן נוק אאוט לכל השיטות האחרות של בינה מלאכותית.
הבעיה הגדולה קשורה יותר אלינו כבני אדם. אפילו המומחים מתקשים להסתכל על בעיות מסובכות ולתרגם אותם לרשימת מאפיינים סדורה. דוגמה. כל אחד מאיתנו אם ייראה תמונה של כלב או חתול יגיד בתוך מילישניות אם זה כלב או חתול במאה אחוז. נסה להסביר מהו בדיוק ההבדל בין כלב לחתול? אני עושה את זה בתרגיל עם הסטודנטים שלי בתחילת כל קורס. שורשיו של תחום הרשתות הנוירוניות העמוקות שורשיו בשנות השבעים והשמונים. כבר אז היו רשתות נוירוניות כאשר מדענים ניסו לחקות את המוח אך הגיעו להצלחות מועטות ולא מרשימות. שיפור האלגוריתם והשיפור בחומרה, בעיקר בזכות המעבדים הגרפיים של אנבידיה (GPU) הצלחנו להגיע מרשתות שטוחות של 4-2 שכבות להפוך אותן לרשתות עמוקות של 20 ושלושים שכבות. ובמקום שיהיו בהם רק כמה אלפי סינפסות (סינפסה מחברת בין שני נוירונים, בדיוק כמו במוח), ישנם היום מיליארדי סינפסות ברשתות הנוירונים הגדולות.
האם המחשבים יחליפו את בני האדם במשימות ספציפיות? "אנו נראה בשנים הקרובות גל של החלפת בני אדם במכונות. בעוד עשר או לכל היותר עשרים שנה מקצוע כמו נהג מונית יהיה לא רלוונטי ולא יתקיים יותר. מקצוע של רופא רדיולוג שמפענח תמונות רטנגן, MRI וכדומה, לא יהיה קיים בצורה המוכרת לנו. כבר היום לימוד מכונה עולה על האדם בהרבה היבטים של פיענוח תמונות רדיולוגיות."
"קצב ההתפתחות של רשתות הנוירונים המלאכותיות מסחרר מאוד וההתפתחויות בהתאם. לעומת זאת, קצב שיפור ההבנה שלנו אודות המוח האנושי עדיין מתקדם בקצב איטי ביותר. לא ראינו פריצת דרך משמעותית וגדולה שעזרה להבין טוב יותר את המוח שלנו. עדיין המכונות המתקדמות והיקרות ביותר בעולם רחוקות מאוד מלהגיע למצב של מדידת פעולה של נוירונים וסינפסות בודדות במוח תוך כדי תהליך החשיבה. אני חושב, שוב זו דעתי האישית שהרבה יותר מהר נגיע למצב שיש לנו בינה מלאכותית טובה כמונו ועולה עלינו מאשר מצב שבו נוכל להתחבר למוח שלנו להכניס לו צ'יפים ולהרחיב את הזיכרון."
תגובות (0)
![]() |
שדרת הלוגואים |
![]() |
בניית אתרים | בעצם גלישתכם באתר הכנם מסכימים לתנאי השימוש בו - לחצו כאן לקריאת תנאי השימוש - כל הזכויות שמורות Chiportal (c) 2010 |