רק תבונה מלאכותית תוכל לאפשר להגדיל את היקף התעופה |
|
מאת אבי בליזובסקי
חמישי, 28 מרץ 2019 10:49
|
![]() |
![]() |
כך אומר אלכס קורן, מנכל אקסייט סיסטמס |
רק תבונה מלאכותית תוכל לאפשר להגדיל את היקף התעופה. כך אומר אלכס קורן, מנכל אקסייט סיסטמס, שהציג את החברה במסגרת מפגש ה-SILICON CLUB. שנערך השבוע בת"א בארגון חברת ASG ובהשתתפות בכירים מתעשיית ההייטק.
אקסייט מפתחת חיישנים המנטרים את מסלולי ההמראה והנחיתה בשדות תעופה, כעת בעיקר אזרחיים, אחד מהם הוא נתב"ג שבו פועלת החברה כבר משנת 2012.
ענף התעופה האזרחית גדל ומכפיל את עצמו כל 15 שנה, יצרניות המטוסים הולכות לייצר פי 2 מטוסים ממה שיש כיום לחברות התעופה. חצי מהמטוסים יחליפו את הצי הקיים והשאר כדי לענות על הצורך ההולך וגדל בתעבורה האווירית .
כיום אנו עדים לגידול של 60% בתנועות הקרקעיות בתוך שדה התעופה, ובמהלך 15 השנים הקרובות צפויה השקעה של 1.8 טריליון דולר בפיתוח שדות התעופה.
כיום נגרמים נזקים ב-12 מיליארד דולר מדי שנה למטוסים ולתשתיות תעופה, כש-75% מהם מתרחשים תוך המראה או נחיתה. האתגר הגדול ביותר הוא לשמר את הבטיחות מצד אחד ולאפשר את הגידול במספר הנוסעים וגם לעשות זאת באופן יעיל. זו משוואה שאינה מתכנסת. כמובן הנזקים הגדולים ביותר נגרמים בעת אסונות תעופה כגון התרסקות מטוס אתיופיאן איירליינס, מספיק אירוע אחד כזה כדי לגרום נזקים, הרבה מעבר לנזקים כלכליים
"יש המון סיבות לתאונות ונזקים בנמלי תעופה, כך לדוגמה ראות לקויה, ערפילי בוקר, עננים נמוכים, עצמים זרים וציפורים, מטוס שיורד מהמסלול, מטוס על מסלול ההמראה או שנוחת באותו מסלול, או שנכנס אדם או רכב ף ציפורים, וכמובן רחפנים שלאחרונה גרמו להשבתת שדה התעופה גייטוויק בלונדון ליומיים. ועל כל אלה נוספת הרגולציה. ללא דיווח בזמן אמת של כל מה שקורה על מסלול ההמראה והנחיתה הדבר הזה לא נצליח לכנס את המשוואה, ודיווח בזמן אמת לא יכול להתבצע רק באמצעות טכנולוגיה מהימנה שיודעת לזהות סכנות ולהתריע.
חברת אקסייט פועלת בישראל ומייצרת את החיישנים שהיא מפתחת במפעל פלקס במגדל העמק. כל נמל תעופהכמרושת בגמאה חיישנים, המורכבים ממצלמה וממכ"ם. החיישן יכול לאתר פריט בגודל זעיר על משטח עצום בכל מזג אוויר, ביום, בלילה עם מינימום התראות שווא. כדי למנוע התראות שווא, אנו מציבים חיישן כל 60 מטרים והם מדברים ביניהם."
"החיישנים שלנו מסוגלים למדוד ולהתריע בפני תופעות העלולות לפגוע בהפעלה השוטפת של מסלול ההמראה, כמו קרח ושלג, ובאיזור קו המשווה את עומק המים שלא מאפשרים נחיתה בטוחה, למשל בגלל מונסונים. אנו יודעים להבחין בין ציפור וגוף זר באמצעות הבינה המלאכותית שיש במכשיר."
"בכך אנו מאפשרים רציפות תפעולית בכל מזג אוויר על המסלול באמצעות תבונה מלאכותית כדי לזהות את כל מה שמתרחש במסלול. כך אנו מסוגלים להגדיל את נפח התנועות וכמובן לשפר את הבטיחות."
לדברי קורן, בחברה מפתחים אמצעי חישה נוספים שיחוברו לחיישנים כדי לשפר את הבטיחות עוד יותר.
|